Hotel Pincoffs Rotterdam genomineerd voor De Telegraaf Awards

Suite Hotel Pincoffs in Rotterdam is genomineerd voor De Telegraaf Awards waarin de groenste bedrijven van Nederland worden onderscheiden.
De vakjury met voorzitter Ruud Koornstra, Prins Carlos de Bourbon de Parme, Henk Keilman, Marjan Minnesma en Peter Veer nomineerden 25 bedrijven uit De Telegraaf Top 100 Groene Bedrijven voor de prijsuitreiking op woensdag 9 mei.
Op The Upperdeck in Naarden zijn vier prijzen te verdelen door de vakjury: De Telegraaf Groen, Groener & Groenst Award. En voor de beste nieuwkomer is er het Groentje gereserveerd.
Suitehotel Pincoffs is bekroond met de Green Key goud voor haar inspanningen op het gebied van duurzaamheid en milieu. In februari kreeg het Rotterdamse boutique hotel van Quality Lodgings de Duurzaamheids Award uitgereikt. Pincoffs geeft elk vergadergezelschap een unieke code waarmee een gratis boom kan worden uitgezocht (vier keuzes) op de website. De bomen worden geplant in het Pincoffs Bos in Panama, waar het bedrijf Agro2 de aanleg verzorgt.
Met de aanleg van het bos compenseert Hotel Pincoffs de CO2-uitstoot, verkomt het bodemerosie en helpt het de lokale bevolking aan werk. U kunt ook de korte film over de aanplant van de eerste bomen bekijken.
Het Green Team van het hotel heeft – onder het motto Groen met een Glimlach – tientallen maatregelen getroffen die het kleinschalige hotel duurzaam maken. Zo zijn in Pincoffs tal bij bijzondere interieurontwerpen te zien die op een of andere manier de duurzaamheid van het hotel verbeelden. Meer informatie over onze acties leest u op onze website en in een eerder gepubliceerd verhaal in De Telegraaf.

Suitehotel Pincoffs werd eerder dit jaar ook onderscheiden met de Travellers’ Choice Award 2012, uitgereikt door ‘s werelds grootste reisadviseur TripAdvisor.

Op de foto: Eigenaar Frans van Hulle van Agro2 samen met boer Rafael bij de eerste bomen in het aan te leggen Pincoffs Bos in Panama. Het Rotterdamse hotel plant duizenden bomen in de provincie Veraguas.

Lees Meer

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: